Eefje Feijen Verdonschot

Osteopaat/ kinderosteopaat.

Voordat Eefje Feijen- Verdonschot als osteopaat is gaan werken, is zij na haar studie HBO Ergotherapie werkzaam geweest als ergotherapeute. Ze heeft 6 jaar gewerkt bij verschillende verpleeg- en revalidatiecentra en haar afstudeerscriptie geschreven in Ghana, Afrika.

Tevens heeft zij naast haar werkzaamheden als ergotherapeute, verschillende korte opleidingen en cursussen gevolgd zoals sportbegeleiding, medical taping en diverse sportmassagecursussen. Daarnaast heeft zij deel uitgemaakt van de medische begeleiding van eredivisie volleybalclub VC Weert en is ze sportverzorgster geweest bij volleybalclub VC Ledub.

Het verlangen naar meer kennis en kunde omtrent lichamelijke klachten en de interesse om de patiënt in zijn totaliteit te behandelen brachten haar in aanraking met osteopathie. Om die reden is zij toen gestart met de zesjarige opleiding osteopathie aan het College voor Osteopathische Geneeskunde Sutherland te Amsterdam.

Nadat zij het theoretische en praktische deel van haar studie Osteopathie had afgerond, heeft zij vervolgens haar thesis ‘de relatie tussen buikproblematiek en migraine’, met onderscheiding, verdedigd. Na haar studie heeft zij als osteopaat een jaar coschappen gelopen bij het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam en is zij direct gaan werken bij Osteopathie Verhoeven te Oirschot, en Osteopathie van Duursen in Eindhoven.

Sinds 1 juli 2013 is zij in Budel als zelfstandig osteopaat gestart, aan de Burg. Van Udenstraat. Samen met mesologe Linda Fonteijn (Mesologie Zuid) en Feron Huidverzorging zijn zij een multidisciplianiare samenwerking gestart in het Gezondheidscentrum Budel. (www.gezondheidscentrumbudel.nl)

Om zich verder te specialiseren heeft Eefje een 2-jarige opleiding Kinderosteopathie gevolgd waardoor zij specifieke kennis heeft van de problemen die kunnen ontstaan bij baby’s en kinderen, en bij moeders tijdens en na de zwangerschap. Hierdoor is zij gespecialiseerd in zwangeren, baby's en kinderen, en met deze doelgroepen heeft zij ook veel affiniteit.

Tevens heeft zij een cursus urogenitaal gevolgd, om zich te specialiseren in problemen rondom o.a. de blaas en baarmoeder. (Blaasproblemen, verzakkingsklachten, bekkenpijn)

Eefje: “Osteopathie spreekt me zo aan, omdat ieder mens uniek is en elke behandeling heeft daarmee zijn eigen dynamiek en vormt weer een nieuwe uitdaging. Als osteopaat probeer ik alle puzzelstukjes kloppend te maken. Mijn nieuwsgierigheid, leergierigheid en passie voor het vak zorgen ervoor dat ik iedere patiënt een uitdaging vind en met veel zorg en aandacht behandel. In mijn werk houd ik van de afwisseling die het werken met mensen met zich meebrengt: van jong tot oud, man of vrouw, stil of spraakzaam,  allemaal met een ander klachtenbeeld... Iedereen met zijn eigen unieke verhaal…”

In haar priveleven is Eefje getrouwd met Mathijs Feijen, en moeder van zoon Tijn en dochter Ninte. Haar haar vrie tijd sport ze graag (fitness, hardlopen, volleybal) en houd ze erg van reizen. 

In de praktijk behandelt zij zowel baby’s, kinderen, zwangeren, volwassenen als sporters.

Eefje Feijen is Osteopaat D.O.-MRO en geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF). Tevens is zij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 

CV Eefje Feijen

Gevolgde opleidingen: 

- HBO ergotherapie, Hogeschool Zuyd, Heerlen, 2001-2005. Afstudeerscriptie geschreven in Ghana, Afrika. 

- Osteopathische geneeskunde, College Sutherland Amsterdam, 2005-2011. Afgestudeerd met de thesis: Wat is de invloed van viscerale dysfuncties op migraine?

- Osteopathie bij Kinderen, Pantha Rhei, Hoeven, bestaande uit 16 modelus verdeeld in baby's, kinderen en zwangeren. 2012-2014

 

Gevolgde na/bij scholingen: 

- Sportverzorging: 2004 

- Kinesiotape 2007

- Urogenitale osteopathie maart 2015. (klachten rondom blaas/ baarmoeder) 

- Fisciocisonne fasciatherapie oktober 2015

- Problemen bij zindelijkheid en (bed) plassen, mei 2016