top of page

WAT IS

OSTEOPATHIE?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam, die klachten veroorzaken. Een osteopaat ziet het lichaam als een geheel en weet welke weefsels met elkaar in verbinding staan en hoe ze elkaar beïnvloeden. Van spieren, banden en gewrichten tot ook de zenuwen, bloedvaten, schedel en je organen. 

Ons lijf is gemaakt om te bewegen. Niet alleen lopen of fietsen, maar ook binnen ons lijf zelf beweegt het altijd, zoals je hart wel 100.000 keer klopt en je nieren door het dalen van je middenrif 600 meter per dag aflegt.  Als één onderdeel van het lichaam gehinderd is in de beweeglijkheid, kan dat elders klachten veroorzaken. Dat komt omdat alle delen van het lichaam met elkaar verbonden zijn door zenuwen, bloedvaten en spieren.

OSTEOPATHIE_FEIJEN_495.jpg
WAT IS OSTEOPATHIE?
OSTEOPATHIE_FEIJEN_708.jpg
OSTEOPATHIE_FEIJEN_794.jpg

Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door een ongeval, ontsteking, ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Maar ook erfelijke factoren of andere interne krachten als gevoelens en emoties kunnen bewegingsverlies geven. 

 

Soms krijg je na bijvoorbeeld een ongeval of een ontsteking ergens direct klachten, maar soms kan het ook langere tijd duren voordat er klachten ontstaan. Dat komt doordat het lichaam heel goed kan compenseren/ aanpassen. Maar als er te veel ‘blokkades’ ontstaan, kan na verloop van tijd deze compensatie niet meer kan worden volgehouden, en loopt het spreekwoordelijke ‘emmertje’ over waardoor er klachten ontstaan. 

Het is voor mij het doel om bij een persoon weer de beweeglijkheid, vitaliteit en compensatie terug te geven, wat leidt tot verbetering van de klachten.

HOE VERLOOPT

EEN BEHANDELING?

Tijdens de eerste behandeling wordt er aan de hand van een vraaggesprek een beeld gevormd van de klacht. Ik zal vragen naar hoe en wanneer de klachten zijn ontstaan, wat er verder in je leven is voorgevallen, ziektegeschiedenis en leefgewoontes. 

 

Daarna volgt een onderzoek en behandeling. Het lichamelijk onderzoek is gericht op het gehele lichaam, waarbij ik alle systemen (spieren, gewrichten, organen) onderzoek op beweeglijkheid. Elke behandeling is anders en dus volledig op maat van jouw lichaam of jouw kind. De verminderde beweeglijkheid behandel ik met (zachte) manuele mobilisatietechnieken. Een behandeling kan aanvoelen van uiterst subtiel tot stevig. Net wat het lijf op dat moment nodig heeft. 

 

Ik zal daarna proberen om je een prognose te geven over het aantal behandelingen. Dit varieert van 2 tot 5 behandelingen, waarna ik toch zeker resultaat wil zien. De behandelingen volgen niet kort op elkaar, maar met een tussenpose van 2 tot 6 weken.

 

Leefstijlfactoren zoals stress, slaappatroon, ademhaling en voeding spelen mijn inziens een grote rol in gezondheid. Als aanvulling op de osteopathie heb ik de opleiding orthomoleculaire therapie gedaan. Deze richt zich op de bouwstoffen van het lichaam en gaat er vanuit dat de juiste voedingsstoffen de lichaamseigen processen stimuleren. Ik ben ervan overtuigd dat voeding je brandstof en je medicijn is. Wanneer wenselijk zal ik daarom ook adviezen of oefeningen meegeven op het gebied van voeding, beweging of leefstijl. Doel hierbij is het zelfregulerend vermogen van het lichaam in gang te zetten. 

De reactie op een osteopathische behandeling is bij iedereen anders. Het kan in het begin gepaard gaan met een toename of afname van de symptomen, met hoofdpijn, met kou- of warmtesensatie en met vermoeidheid, maar ook bijvoorbeeld met emotionele reacties. Het is daarom zinvol om het na een behandeling rustig aan te doen (geen zware lichamelijke inspanning of sport) maar ook extra water drinken is zinvol zodat het lichaam zich op een juiste wijze kan aanpassen. 

AFSPRAAK MAKEN

U kunt mij hiervoor bellen of e-mailen. Het is echter ook mogelijk om zelf in mijn online agenda een afspraak te maken. Zie het groene blokje ‘online afspraak maken’ hieronder. Mocht er geen geschikte dag of tijdstip (meer) beschikbaar zijn, mag u mij ook altijd bellen of e-mailen, en kan ik kijken wat ik voor u kan doen. 

M. 06 175 993 67

info@osteopathiefeijen.nl

HOE VERLOOPT EENBEHANDELING?
OSTEOPATHIE_FEIJEN_539.jpg

"LIFE IS NOT MOTION,

BUT MOTION IS A MANIFESTATION OF LIFE"
ROLLIN E. BECKER, D.O.

OVERIGE

INFORMATIE

Er is geen verwijzing nodig van een arts om een osteopaat te raadplegen.

 

Het is belangrijk te weten dat osteopathie een complementaire behandelmethode is. Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist. Als het nodig is, verwijs ik u door naar de huisarts of naar andere zorgverleners. Ik werk graag en vaak samen met andere disciplines in de regio.

 

Osteopathie is gebaseerd op principes uit de embryologie, anatomie, fysiologie, endocrinologie, immunologie, biomechanica en neurologie. Daarnaast heeft een osteopaat ook de benodigde kennis van biologie, voedingsleer, medische beeldvorming, psychologie en de deskundigheid om ernstige ziektes te herkennen of uit te sluiten.

OVERIGE INFORMATIE

TARIEVEN

EN VERGOEDINGEN​

Een consult duurt 45 tot 60 minuten. Het tarief voor een consult is 88 euro.

Het is prettig wanneer de behandelingen direct na het consult afgerekend kunnen worden met de pin. Overmaken is ook een mogelijkheid.

 

Afspraken die tenminste 24 uur van te voren worden geannuleerd, worden niet in rekening gebracht. 


De meeste verzekeringen vergoeden osteopathie geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. De vergoedingen gaan niet ten koste van het eigen risico.De vergoeding is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de aanvullende polis. Bekijk hier het overzicht van vergoedingen voor osteopathie in 2023:

Link: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/osteopathie.

 

Als Osteopaat ben ik geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Dit zijn 2 verenigingen die de kwaliteit van de osteopathie bewaken.

TARIEVEN EN VERGOEDINGEN
bottom of page