top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEefje Feijen

Schouderklachten

Schouderklachten komen vaak voor in de osteopathie praktijk. De oorzaken die de osteopaat vindt, zijn zeer divers. Soms beweegt het schoudergewricht of de schoudergordel niet goed, waardoor er overbelasting of zogenaamde inklemmingen ontstaan.Vaak bevinden de blokkades zich wat verder van de klachtenregio. Wanneer je je schouder beweegt, gebruik je meer gewrichten. Wanneer je je arm heft, is er beweging in het schouderblad, je sleutelbeen, je ribben, je borstbeen, je borstwervelkolom en zelfs je middenrif en buikorganen, De spieren en weefsels zijn zo in elkaar verweven, dat ze kunnen functioneren als een ketting. Dankzij deze samenwerking zijn ze krachtiger en efficiënter.

Blokkades in een van bovenstaande weefsels kunnen het bewegingspatroon van de schoudergordel zo verstoren, dat de schouder overbelast raakt en/ of niet meer kan herstellen.

Vergelijk het met een overhemd waarbij de knoopjes niet in de juiste gaatjes zitten. Dit voel je niet alleen op de verkeerd geknoopte hoogte, maar in het hele overhemd, inclusief de kraag, schouders en mouwen.

Daarom is het essentieel om naar het lichaam als geheel te kijken. De osteopaat zal dus niet alleen het schoudergewricht behandelen, maar ook aanverwante regio’s die de oorzaak kunnen zijn van de klacht.

Comments


bottom of page